KiwiFun! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Kester Meursing - WaarBenJij.nu KiwiFun! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Kester Meursing - WaarBenJij.nu

KiwiFun!

Door: Kes

Blijf op de hoogte en volg Kester

08 Maart 2009 | Nieuw Zeeland, Auckland

haai guys!

Tijdje geleden weer dat ik wat van me heb late horen dus hier komt een groot verhaal :)

Ik ben begonnen met de kiwibus in Mercury Bay. Ligt ten Oosten van Auckland, mooi plaatsje, 1 nacht gebleven en naar de Cathedral Coves gegaan, een super mooi strand met bijzondere rockformaties! Was trouwens wel grappig, het moment dat ik op de kiwibus stapte kwam ik Mike tegen, een ouwe vriend die ik een week geleden daarvoor al in auckland had ontmoet! Verder die avond heel veel gelult met alle kiwimensen en gedronken.. Zoals het(nu weet ik het) elke avond gaat bij kiwi.. :)

Next day to Rotorua, een plaatsje wat bekend was om zijn wild water rafting, wat ik niet heb gedaan, had ik al in canada gedaan dus :) verder leuke plaatsje, 2 nachten gebleven, en nog een coole pyjama party gehad! Al waren we maar met zn 4e van de 60 die in pyjama waren, leuk leuk! Volgende dag naar Het Geothermal Park geweest, geisers, modderbaden, hot pools, cooking pools! Super gaaf om te zien dat er overal stoom uit de grond komt, zelfs uit de putten op de straat! Het dat hele plaatsje Rotorua stinkt naar rotte eieren, dat was wel een aparte ervaring haha!

Daarna verder richting het zuiden gegaan naar Waitomo, In een Glowworm Cave geweest, dit zijn hele donkere grotten waar miljoen wormen inzitten die licht geven. Ziet er heel cool uit! In waitomo lekker rustig aangedaan, en savonds 2 zweedse jongens kerels leren kennen, en die zijn nu mn beste maatjes hier! We hebben al ongeveer gepland wanneer zij naar nederland komen, en wanneer ik naar Zweden ga! Super vet :)

Next day Taupo! Off course beroemd voor Lake Taupo! Het grootste lake van heel NZ. Super mooi helder water! Maar daar draaide het eigenlijk niet om in taupo, want ik ging skydive van 15.000 Feet(5km)! En ik heb het gedaaaan! Zoo ongelooflijk gaaf, 60 seconden vrije val, echt waanzinnig, geen woorden voor! Beste ervaring tot nu toe! Als je je grootste angst wil overwinnen ga dan skydiven(voor mij was dat opzich wel een angst uit een vliegtuig springen:P) Echt het gevoel is super wazig, je weet niet wat je doet, maar zo een aanrader, ik wil het zeker nog een keer doen! Ik mocht zelfs de parachute besturen, rondjes draaie, super vet!

Na deze middag was het natuurlijk 1 groot feest want iedereen had zn angst overwonnen en was heelhuids teruggekomen naar het hostel :)

Daarna naar river valley geweest, klein plekkie nachtje geslape! In een kamer geslape met 32 man, haha super gaaf was dat!

Daarna Richting Wellington gegaan, grote stad, wel mooi, stukke beter dan Auckland! Goed om uittegaan, daar heb ik ook gebruik van gemaakt uiteraard :) Ik reis nu trouwens met 2 deense meiden, 2 zweedse jongens, nog 2 deense meiden, 2 engelse meiden, nog 2 engelse jongens :) Super leuke groep! Toen de ferry genomen van Wellington naar Nelson!

Kon helaas maar 1 nacht in Nelson blijven omdat de kiwibus volzaten, toch super mooi plekje Nelson, zit super mooi aan de zee, helder blauw/groen water! Toen verder richting het zuiden gegaan, onder andere in the middle of nowhere eigenlijk.. De nacht voor Franz Josef hadden we een PouParty, zo heette het plekje eigenlijk, het was helemaal niks, alleen een lodge met een bar, met 100 man van de kiwi die de boel kwamen terroriseren! Die party is de meest beruchte van je hele kiwitocht door NZ! En dat was het zeker weten! Deze party gaat iedereen verkleed, als wat je maar wil, als het maar zo lelijk mogelijk is, dus de bus stopt ergens bij een second hand store en voor 5 dollar koop je onvoorstelbaar veel rommel, en iedereen ziet er prachtig uit:) (zie foto's!) Super avond gehad!

Trouwens het Verschil tussen het noordereiland en zuidereiland wat betreft Natuur, is gigantisch, en Noordereiland is veel minder groen en minder hoge bergen, en het Zuidereiland is ook veel meer onbevolkt, dus je rijdt langere stukken! Maar persoonlijk vind ik het zuidereiland Nog mooier dan het noordereiland, alhoewel in het begin ik dacht dat dat onmogelijk was!

Ill be back later! Moet ff eten!

Greetz

• 08 Maart 2009 - 08:20

Marieke:

Super kesje!

• 08 Maart 2009 - 10:53

Rutger:

nice verhaal weer, chill man allemaal :D
    kus Rutger

• 08 Maart 2009 - 11:31

Sanne:

Schaaaaaaaaaaaat, echt wat super allemaal! Ga zo de foto's maar is bekijken. Echt te gaaf allemaal. Echt nog heel veel plezier daar, ik kijk nu al uit naar je volgende verhaal! Dikke kus!

• 08 Maart 2009 - 11:33

Wiebe:

Wauw.. klinkt echt super Kes! die foto's van het skydiven zijn echt vet :D

X

• 08 Maart 2009 - 12:44

Thuppie:

Mooi verhaal weer en geweldige fotos!
    Leuk om te lezen dat je weer zoveel hebt meegemaakt!

• 08 Maart 2009 - 16:01

Marion:

Alleen maar leuke berichten van jou. Goed man! Ik ben ook eens uit een vliegtuig gesprongen en kan mij voorstellen wat een ervaring jij hebt gehad.
    Geniet maar lekker!!

• 08 Maart 2009 - 17:07

Rogier:

Weet een super TOF verhaal kes! lekker daar:D

groetjes!

• 08 Maart 2009 - 18:53

Diederik:

Weer vet tof kes veel plezier

• 09 Maart 2009 - 10:16

Han En Stella:

Hoi die Kes,
    volgens ons heb je het onwijs naar je zin en geniet je met volle teugen!!
    De natuurfoto's zijn prachtig!!
    Groetjes van Han en Stella.

• 09 Maart 2009 - 12:00

Teun :

Hee Kes!
    O zo lang geleden maar vind het echt leuk om te lezen over wat je allemaal mee maakt!
    Super vet, en ontzettend mooie foto's!

Heel veel plezier nog!

Mis You;)xx

• 11 Maart 2009 - 17:45

Roan:

Kessieee!!

Echt vet allemaal jonge!
    veel bekende dinge maar super vet!!
    Ook lache foto's!
    veel plezier nog hea!

xxxxxxxxxx

• 16 Maart 2009 - 20:08

Wicher:

Hoi Kes,
    wat maak jij een te gekke tijd mee joh. Geweldige verhalen en leuke foto's. De jongens vinden je wel heel stoer met baard. Liefs van ons allen uit Groenekan.