Time flies by...! - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Kester Meursing - WaarBenJij.nu Time flies by...! - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Kester Meursing - WaarBenJij.nu

Time flies by...!

Door: Kes

Blijf op de hoogte en volg Kester

26 Maart 2009 | Nieuw Zeeland, Christchurch

Hallodiee!

De laatste keer dat ik mijn berichtje schreef moest ik ff snel eten, dus ik zal hem ff afmaken met wat nieuwe updates van de laatste weekjes :)

Na de geweldige pouparty zijn we naar Franz Josef gegaan! Bekend om zijn Fox Glacier(gletscher), ik heb een fullday tour gedaan, en oh wat was dit mooi, ongelooflijk gaaf! Totaal 6.5 uur op het ijs gelopen met dikke spikes onder je schoene, want die had je zeker wel nodig! Op sommige plekken is het ijs echt ongelooflijk helder blauw, werkelijk prachtig om te zien! En het gekke is, die gletscher zit slecht 200 meter boven zeelevel, dat is bijzonder laar voor een gletscher, en het zit gewoon midden in het oerwoud, waar het dus vrij warm is.. Heel apart maar een typisch nieuw-zeelands natuurwonder :) Die avond heerlijk in een spa gezeten van ons hostel, om ff lekker warm te worden na de toch best frisse en zweterige ijstocht!

De volgende dag gingen we naar Lake Wanaka, een gigantisch uitgestrekt meer iets boven queenstown! Super mooi, een paar gave wandelingetjes gemaakt, en een leuke avond gehad..:)

Next day Queenstown! Berucht om zijn avontuurlijke gekkigheden, zoals bungyjump, jetboating, river boarding, raften op grade 5, luging(met een heel klein kartje keihard naar beneden crossen van een berg)en nog veel meer! Ik heb eigenlijk niks gedaan in queenstown, ik heb het hier wel ongelooflijk goed naar me zin gehad, het is een super mooi plekje, misschien wel 1 van de mooiste op het zuidereiland, het is origineel een ski-oordje, ligt prachtig midden tussen allemaal berge, met besneeuwde bergtopjes! Echt een paradijsje.

Het enige minder leuke wat er in queenstown zou gaan gebeure was dat onze reisgroep volledig uit elkaar zou gaan, Jonno ging naar Cairns, John&Jon gingen naar Fijih, Alec ging naar Sydney, Sarah ging naar Hawaii, Alek ging naar Californie, Scottie ging naar huis, alleen mijn 2 deense toppers bleven nog een week langer met mij in queenstown en dunedin! Na afscheid genomen te hebben van onze super hechte groep, was het ff een dipdagje voor de 2 deense en mij, zijn altijd iets minder leuke dage, maarja dat is reize, je ontmoet geweldige mensen, maar je weet dat je uit elkaar gaat! Toen hebben de 2 deense en ik besloten om 4 dagen iets verder naar het zuiden te gaan, Dunedin! Een vrij grote stad aan de westkut v/h zuidereiland! We zijn hier o.a. naar de film geweest: Slumdog Millionair, vrij goeie film moet ik toegeve! Aanradertje.. We zijn lekker naar het strand geweest van Dunedin, mooi strandje! En ik ben in me 1tje een wildlife cruise gaan doen, zeehondjes, zeeleuwen, heel veel vogels, albatrossen, en yellow eyed penguins gezien! Dat was wel de moeite waard! Absoluut een leuke cruise. Daarna zijn we weer terug gegaan naar Queenstown, en moest ook ik afscheid nemen van de deense meiden na echt een super tijd in dunedin en daarvoor, die naar Fijih gingen. Toen zat ik alleen in Queenstown, en kon ik werk gaan zoeke! Wat niet zo makkelijk bleek te zijn.. heb ongeveer 1.5 week rondgezocht, gebelt, winkels binnengelope, maar q-town was volledig vol wat baantjes betreft, alles wat bezet. Nog een aantal leuke nieuwe mensen leren kennen by the way, dus niet dat je denkt dat ik alleen ben als de rest weggaat :) Eigenlijk ben je nooit alleen..

Toen ben ik naar Christchurch gegaan op hoop van zege dat ik hier wel een baantje krijg, want het geld vloeit..
Het lijkt erop dat ik hier meer geluk heb! Christchurch is niet een heel boeiende stad, beetje standaard en weinig uitgaansmogelijkhede.. wat wel goed voor me geld is natuurlijk:) Dus ik ga nu weer een paar belletjes doen naar wat bedrijfjes en dan is het nog maar 6.5 week.. Time flies...

Kisses Kes

Foto's: http://picasaweb.google.com/kester.meursing/QueenstownAndFurtherOn#

• 26 Maart 2009 - 09:27

Chris:

Hai lieverd
    inmiddels ben ik via pap op de hoogte van promotieteammogelijkheden en contacten met die man via Volkert, hoop erg voor je dat het wat wordt, volhouden en doorzetten dan lukt het vast wel, mooie verhalen weer, dag lieverd, dikke zoenen van je mamsie

• 26 Maart 2009 - 09:41

Claudine:

joho kes, terwijl we met je ouders mosselen aten voor de open haard (lijkt niet op bunjee jumpen) hoorden we nog meer verhalen. de Deense Sandwich etc. je verslag brengt hier vandaag op een grijze dag de zon en tropische sferen in huis, keep 'em coming!enjoy,enjoy,enjoy, matey...zoen van ons allen. clau

• 26 Maart 2009 - 09:41

Henk:

hey man!

ben benieuwd naar de foto's!(H) en succes nog even met een baanje te vinden hea;)

Ciao

• 26 Maart 2009 - 09:51

Etie:

lieve kes
    superleuke verhalen ,ik krijg er zin in ,vooral de natuurverhalen,hier regent het en het lekt in huis vanwege een verbouwing. Geniet nog maar lekker,liefs van ons ,Etie

• 26 Maart 2009 - 11:04

Rutger:

Dude nice verhaal weer, succes met een baantje zoeken. genier er nog even van zo lang het nog duurt :P.
    kussie

• 26 Maart 2009 - 19:44

Han En Stella:

hoi die Kes,
    hoop dat je gauw een baantje vindt dan kan je nog leuke dingen doen!!
    Hier is het weer pet dus geniet daar maar van de zon!! Groetjes Han en Stella.

• 26 Maart 2009 - 20:26

Armida:

Heee! =)

Klinkt weer helemaal supers! Behalve natuurlijk dat je steeds afscheid moet nemen van goeie matties, alleen zoals je zei dat hoort erbij... En je ontmoet elke keer weer nieuwe mensen ofc. Geweldig :D Nog veel succes met baantje zoeken, maar gaat je vast wel lukken! ;) Nog veel plezier enzo!
    xx

• 26 Maart 2009 - 22:40

Gerald:

Topper:p

Goed bezig kerel! Leuk om te lezen dat je geniet en lol hebt! En ja alles wat je in Nederland niet hebt heb je daar wel! Lijkt me vet die natuur!!
    I hope you find a job;)
    Want ja een biertje op z'n tijd is best lekker:p En om nou te gaan bedelen lijkt me ook niet echt een optie..

Enjoy!!

ciaoo

• 27 Maart 2009 - 08:32

Mitch:

Klinkt super Kes, kippenvel! Geniet nog even van!

Groetjes

• 27 Maart 2009 - 15:28

Bram:

Kes!! super verhaal weer. en blijven genieten he;)

en nog bedankt voor de felicitatie!

ciao

• 27 Maart 2009 - 19:21

Marion:

Leuk berhaal, kes, en wat nu als je geen werk vindt? ( doemscenario) Moet je dan eerder terug??
    Veel plezier nog??

:-)